Autóköltemények

dátum: .

Az autó feltalálása óta hihetetlen népszerűségre tett szert. A négykerekűek történetén belül is külön históriája van a Mercedes márkának, amely 1901 óta szinte összeforrott az autógyártással, hiszen elképesztően sok új formai és technikai megoldás fűződik a német gyár nevéhez. Az Iparművészeti Múzeumban a Design varázsa címmel rendeztek kiállítást, amely átfogó képet nyújt a márka fejlődéstörténetéről.


Mutasd az autód, megmondom ki vagy? A modernizált közmondás alighanem ebben a formában is megállja a helyét, hiszen az, hogy ki, milyen négykerekűt hajt, talán nemcsak anyagi helyzetéről vagy sznobizmusáról árulkodik, hanem sokszor az ízlésről és szenvedélyes autómániáról is.

A Mercedes 1901-be született. Az évszázados márka fejlődéstörténetéről az Iparművészeti Múzeumban rendeztek kiállítást. A stuttgarti gyár remekműveiben nemcsak modellek formájában gyönyörködhetünk, hanem eredeti darabok is találhatóak a kiállításon. Látható például az első Mercedes modell, a HP típus, amely 1901-ben készült, és amely már lényegesen korszerűbb megoldásokat mutat, mint a korábbi, hintó típusú autók. Ez azt jelenti, hogy az autók tengelytávja megnőtt, súlypontja lejjebb került, volt már rajta gépháztető, sárvédők, hátsóburkolat, és formatervezett ülések is.

A különböző típusokról persze órákat lehetne mesélni, hiszen mindegyik hozott valami újat. A sok közül is kiemelkedik a 300 SL, amely hosszú évekre meghatározta a márka formavilágát. Az SL, vagyis a sportos és könnyű kategória első példánya 1954-ben gördült le a futószalagról és mindössze 3300 darab készült belőle. Nem csoda, hogy a gyűjtők kedvence lett, amiért akár 80-90 millió forintot is elkérhetnek. Ugyanakkor az sem mellékes körülmény, hogy 2000-ben egy szakmai zsűri az évszázad sportkocsijának választotta ezt a típust. Akinek pedig jó szeme van, könnyen ráismerhet a kiállításon arra, hogy a 300 SL formai megoldásai több generáción keresztül visszaköszönnek.

A formai újdonságok között is nagy feltűnést keltett a 69-70-ben tervezett C111-es típus, amely hihetetlenül alacsony légellenállásával tűnt ki a tanulmányautók közül. Egy 1978-ban végezett gyorsasági rekordkísérletnél például sikerült túllépni a 320 km/h-s sebességet. A 140 l üzemanyaggal feltöltött jármű maximális sebességgel 2 és fél órát tudott száguldani. A C111 ugyan kísérleti autó volt, de a meghökkentő formájú jármű több eleme is bekerült a szériagyártásba.
© 2012 - 2014 immo-bill.hu - Minden jog fenntartva!