Energiát adó növények

dátum: .

A Feng Shui tudomány alapjai évezredekkel ezelőtt születtek Kínában. A pozitív energia áramlásának tanát ma már rengeteg iskolában el lehet sajátítani világszerte. Az iskolák többsége a 'forma és irány' elveire, míg mások az asztrológia és a matematika logikájára helyezik a hangsúlyt. A lényeg azonban mindig egy: a feng shui a csí, azaz a harmonizáló energia áramoltatásának filozófiája.

Ennek alapján nem mindegy hová és milyen formájú, színű, méretű, anyagú és szimbolikájú tárgyakat helyezel el a térben magad körül, hiszen minden hatást gyakorol a csíre, és benne rád: munkahelyi sikereidre, szerelmi életedre, testedre, lelkedre.

Élő társaid: a növényeid

A feng shui nagy szerepet tulajdonít a növényeknek is. A fajtán kívül a virágok, levelek színvilága és formája is fontos, amikor a harmonizáló energiáról van szó. Egy biztos: ha a környezetedben egy növényed nincs jó állapotban, mindig törekedj a meggyógyítására. Helyezd naposabb helyre, távolabb a fűtőtesttől, adj neki több vagy épp kevesebb vizet, tápoldatozd, vágd vissza az ágait, ha szükséges. Egy növény meggyógyítása jó hatást gyakorol a körülötted áramló energiákra!

Most pedig lássuk, melyik az a 10 növény, amely a feng shui ősi tudománya szerint a legjobban segíti életed harmoniájának alakulását:

Bambusz

Ez a növény bármilyen fényviszonyok között képes egészségesen fejlődni. Még köves talajban is jól fogja érezni magát, és mindössze annyi vízre van szüksége, hogy a gyökerei mindig nedvesek maradjanak. A bambusz a konyhában, de a fürdőszobádban is nagyon jól fogja érezni magát!

Pálmafélék

A nappalidban fogja megtalálni a helyét, és érdemes elválasztóként használni. Helyezd szép edénybe, öntözd, amikor talaja kiszárad.

Ficus elastica

Szépen ívelő, ovális levelei miatt játszanak fontos szerepet: a kerek levelek a jó szerencsét jelképezik! Ez a Kelet-Indiából származó növény az egyik legnépszerűbb szobanövény. Szereti a sok fényt, kevésbé kedveli viszont a túlöntözést és a huzatot. Vigyázz rá!    

Sárkányfa (Dracaena)

Bárhol jól mutat az otthonodban és az irodádban is ez az igen ellenálló, bármilyen környezetben hálásan fejlődő energizáló növény.      

Borostyán

Meglágyítja a túl egyenes vonalakat. Helyezd a tévé környezetébe, vagy a könyvespolcra. Szereti, ha levelét időnként vízzel permetezed.      

Függő kosarak

Ültess beléjük olyan növényeket, amelyeknek feltűnően élénk, fényes és kerek levelei vannak. A legpozitívabb hatást sarkokban, illetve otthonod bejáratánál fogja gyakorolni.      

Fikuszfélék

A Nasa kutatók szerint az egyik legértékesebb levegőtisztító növényünk. Segíti olyan mérgező anyagok, mint a formadelhid, a benzingőz és az ammonia semlegesítését a levegőben. Levelei sokféle zöld árnyalatban pompáznak, kiválaszthatod a neked leginkább tetszőt. Ha csúcshajtását visszametszed, nem fut rövid időn belül a plafonig, hanem szép, kiegyensúlyozott bokorformát növeszt.      

Konyhai fűszernövények

Ültesd őket agyagedénybe vagy szem magasságba függő kosárba az ablak elé. Könnyű gondozni őket és igénytelenek.      

Levendula

Ez az a növény, amely békét és megnyugvást közvetít. Sokféle fajtája létezik, érdemes megnézned, melyik mikor virágzik. Helyezd arra a területre, ahol a leginkább szeretnél megnyugodni: íróasztalra, erkélyládába.      

Friss virágok

A hétvégi bevásárlások alkalmával mindig vegyél egy kis csokor friss virágot is! Helyezd őket a konyhapultra, a tűzhely közelébe. 1-2 héten át képesek a konyhatűzhelytől felszálló szennyező anyagokat semlegesíteni!

© 2012 - 2014 immo-bill.hu - Minden jog fenntartva!