Párnacsata otthonunkban

dátum: .

A megújulás egyik jól bevált módja, hogy a lakásban fellelhető összes ágyra és kanapéra, székre vagy kerevetre új párnákat dobálunk. Bár ez a művelet sem kíméli a pénztárcát, még mindig jobban járunk, mintha áthúznánk a bútorokat, vagy újrafestetnénk a falakat, nem is beszélve a közelgő nyárról, amikor a párnákra a szabadban is fokozottan szükségünk van. "A flitter szép, de nyomot hagy..." 

Az utóbbi műfajra persze teljességgel alkalmatlanok a pulóverre emlékeztető kötött párnahuzatok, vagy azok a párnák, amik a gobelin reneszánszát hirdetik. Elszakadva az ilyen kétségtelenül otthonos, de inkább őszi-téli hangulatot közvetítő daraboktól, a tavaszi párnák általában színesek, mintásak, gyöngyökkel vagy flitterekkel díszítettek. Ezekkel a kiegészítőkkel azonban nem árt vigyázni, mert nincs az a jó érzésű ember, aki szívesen hajtaná a fejét apró szúrós darabkákra, amelyek nehezen magyarázható mintázatokat nyomnak a bőrbe, ráadásul rosszul tűrik a gyűrődést, és a rendeltetésszerű használattól megkopnak.

Nincs kiábrándítóbb látvány, mint egy hiányos flitterekkel megrakott párna, amit kezdetben csak kellemetlenül kerülgetünk, később eldugjuk, végül visszavonhatatlanul megszabadulunk tőle, és új huzatokat vásárolunk.
© 2012 - 2014 immo-bill.hu - Minden jog fenntartva!